Dobrodošli

Poduzeće TEH-CUT posluje od 1991. godine u sektoru alatničarstva. Kontinuirano ulažemo u infrastrukturu, modernu opremu i CAD-CAM znanja koji naše zahtjevne proizvode čine konkurentnima.

Vizija tvrtke

Vizija tvrtke je postati tehnološki najopremljenija tvrtka i predvodnik Industrije 4.0 u Republici Hrvatskoj te do 2025. godine postati regionalni lider u svojoj djelatnosti s bogatim međunarodnim referencama i trajno visokim stupnjem kvalitete.

Misija tvrtke

Misija tvrtke jest kvalitetnom, stručnom i pravodobnom uslugom u domeni proizvodnje i tehnologije ostvariti kompletno rješenje po mjeri i na zadovoljstvo kupca.

Organizacija

Na jedinstvenoj lokaciji Samoborska ulica 145, Zagreb djeluju dva poduzeća:

TEH-CUT proizvodi specijalne alate za tlačni lijev aluminija, injekcijsko prešanje polimera, te alate za oblikovanje kompozita.

U svojim procesima TEH-CUT poštuje zahtjeve standarda ISO 9001, te ISO 14001.

JEDINSTVO-PNO je specijalizirano za strojnu obradu dijelova od nehrđajućeg čelika i Ni-legura koji se koriste u nuklearnim elektrana i spadaju u grupu proizvoda vezanih za sigurnost.

Jedinstvo-PNO svoje procese je uskladilo sa zahtjevima NQA-1, ISO 9001 i ISO 14001.

Vremenska crta

Automatizacija i digitalizacija procesa strojne obrade obilježiti će naš razvoj u idućih deset godina.

Zaposleni su novi inženjeri za CAD/CAM te se vrše kontinuirana osposobljavanja.

Investicija u  Cloud uslugu za arhiviranje naših neophodnih proizvodnih podataka te program Tibco Spotfire za analizu prikupljenih podataka iz proizvodnje.

Nova investicija: Heller MC25.

Započinje projekt vezan za standardizaciju stezanja izradaka čiji je krajnji cilj automatizacija pojedinačne proizvodnje.

Uvodimo opsežni program za praćenje i planiranje proizvodnje Job Dispo.

Investicija u nove strojeve (HAAS linija), te novi CAM program (Tebis) koji će nas uvesti u standardizaciju strategija strojne obrade.

Investicija u portalni obradni centar za dijelove do 12 tona, dimenzija 2,4×2,8×1,0m.

Ulaz na nova tržišta: alate za oblikovanje kompozita, velike alate za tlačni lijev aluminija, te strojnu obradu dijelova interijera za avione.

Investicija u obradni centar s robotskom ćelijom. (Hermle i 3R)

Kvalifikacija za Lisne opruge koje u reaktoru tlače nuklearani gorivi element  da bi se spriječile vibracije i pomaci.

Kvalifikacija zavarivanja za nuklearne dijelove u trajanju od 6 mjeseci, te kvalifikacija za novi tip donje sapnice koja funkcionira kao filter i utječe na pad tlaka u reaktoru.

Nova investicija: Mikron 1850, 5-osni obradni centar s 3 radna stola do 2 tone.

U JPNO započinje kvalifikacija novog tipa integralne sapnice (WIN) za reaktore pod tlakom, koja je zahtijevala 5-osnu strojnu obradu da bi se održavale tolerance položaja pojedinih karakteristika.

Investicija u  4-osni obradni centar Heller, te prvi Walter Helitronic Vision 5-osni brusni centar za proizvodnju reznog alata zajedno s Tool-Check uređajem koji je omogućio povratni inženjering geometrije reznog alata.

TEH-CUT alatnica za proizvodnju alata za injekcijsko brizganje polimera tražila je svoje mjesto na promjenjivom tržištu, te u implementaciji modernih CAD-CAM tehnologija. Prve investicije bile su u strojeve za elektroeroziju (EDM) i CNC obradne centre.

Poduzeće TEH-CUT kupuje poduzeće Jedinstvo-PNO s 50 zaposlenika. TEH-CUT se seli u prostor JPNO. TEH-CUT je proizvodio rezni alat od 1991, JPNO je 10-tak godina proizvodilo sapnice, komponente od nehrđajućeg čelika za nuklearni gorivi sklop.

Imate li upit?

Stojimo Vam na raspolaganju!